Suolahoito eli haloterapia on luonnonmukainen ja rentouttava hoitomuoto kaiken ikäisille. Suosittelemme suolahoitoa erityisesti hengitysteiden ja ihon hoitoon. Hoidon pituus meillä on 45 minuuttia.
Hoito tapahtuu erillisessä, kauttaaltaan vuorisuolalla vuoratussa huoneessa. Seinässä oleva generaattori puhaltaa puhtaita, hienojakoisia suolahiukkasia huoneilmaan. Meillä Viikissä on suomalainen Polar Health suolahuone. Huoneessa on 4 lepopaikkaa, joissa voi rentoutua. Lapsille on tilaa leikkiä vaikkapa hiekkaleluilla lattiasuolassa. Suolahoitoja on päivittäin. Hoitoon pääsee varaamalla ajan.

Hoidon aikana

Ilmassa leijuvat suolahiukkaset laskeutuvat ihon pinnalle sitoen ilmasta kosteutta. Näin ollen se hoitaa, kostuttaa ja rauhoittaa ihoa. Suolahoidolla on suotuisia vaikutuksia atooppisen ihon ja monien ihottumien ja iho-ongelmien hoidossa. Suola tuhoaa erilaisia bakteereja ihon pinnalta ja edistää rikkoutuneen ja kutisevan ihon paranemista. Hengityksen mukana suolahiukkaset kulkeutuvat hengitysteiden limakalvoille aina keuhkorakkuloihin asti. Suolahiukkaset irrottavat limaa hengitysteistä. Samalla suola vähentää tulehduksia ja laskee turvotusta. Suola sitoo kosteutta limakalvoilla ja hankaloittaa erilaisten bakteerien, virusten, homeitiöiden ja muiden epäpuhtauksien liikkumista ja lisääntymistä hengitysteissä. Toimiessaan antiseptisesti, sen on todettu edistävän hengitystieinfektioiden paranemista ja nopeuttavan toipumista. Suolahoidon on huomattu toimivan myös ennaltaehkäisevästi ja siksi jatkuvasti infektioille altistuvat ovat saaneet suurta apua haasteisiinsa.

Jo ensimmäinen kerta suolahoidossa käynnistää paranemisprosessin. Hoidon alussa oireet saattavat hetkellisesi lisääntyä, kuten limaa saattaa irrota enemmän tai nenä olla hetken tukkoisemman tuntuinen. Siitä syystä suosittelemme intensiivisempää hoitoa alkuun ja erityisesti akuutteihin vaivoihin esimerkiksi 5-20 kertaa. Ensimmäisen kerran yhteydessä vaihdamme muutaman sanan jokaisen kanssa siitä, mikä on haaste ja mihin hoidolla pyritään. Sen jälkeen mietimme hoitosuunnitelmaa.

Suolahoidon on todettu myös ennaltaehkäisevän erilaisia toistuvia hengitystiesairauksia ja vahvistavan immuunipuolustusta. Tästä kertovat mm. lentoemännät, hoitohenkilökunta ja pienten lasten kanssa työskentelevät.

Vauvojen kanssa aloitetaan lyhyemmällä hoitoajalla. Lapset ovat herkempiä ja toisaalta se on etu, koska heillä hoidon vaikutuksetkin saattavat näkyä nopeammin. Esimerkiksi kiusalliset yskät ovat rauhoittuneet nopeammin kun ilman suolahoitoa.

Monet tulevat suolahuoneeseen myös rentoutumaan hektisen arjen vastapainoksi. Meillä voit rauhassa levätä, hengitellä helpommin, lukea kirjaa tai vaikkapa treffata ystäviäsi.

Suolahoitoon tullaan ajanvarauksella. Ajan voi varata täältä: www.vello.fi/flowbody tai puhelimitse numerosta 040 708 2477

Suolahuoneessa voi olla normaalissa vaatetuksessa. Vaatteet kyllä suolaantuvat hoidossa, mutta suola lähtee pois ravistelemalla ja pesussa viimeistään. Ihon hoidossa voi hoidettavan alueen jättää paljaaksi ja ottaa mukaan uima-asu tai lyhythihainen paita ja shortsit. Mikäli hoidat ihoa, huomioithan, että voiteita eikä muita ehosteita kannata laittaa iholle ennen saapumista suolahoitoon. Hoito tehoaa paremmin puhtaalle iholle. Myöskään suihkuun ja saunaan ei suositella mennä heti hoidon jälkeen. Näin saa paremman ja pitempiaikaisen vaikutuksen suolahoidosta iholle. Hoitoon tullaan ilman voimakkaita hajusteita, koska meillä käy astmaatikkoja ja hajusteyliherkkiä ihmisiä.

 

Hinnasto

1 x 25€
5x 98€
10x 185€
15x 260€

Sarjakortin voi lunastaa suolahuoneelta Viikistä
tai ostaa täältä: https://holvi.com/shop/flowbody/

Pienet lapset ja koululaiset on meillä -50%

Eläkeläiset -25%
Vauvat pääsevät maksavan aikuisen mukana maksutta.
Ajankohtaiset tarjoukset huomioidaan paikanpäällä.

Hoito sopii:

kaiken ikäsille

kuntoilijoille ja urheilijoille

tupakoitsijoille

tupakanpolton lopettaneille

laulajille

puhetyöläisille

päätetyöntekijöille

lentoemännille

sukeltajille

niille, jotka työskentelevät liuotinaineiden tai homeiden altistuksessa

niille, jotka kärsivät homeesta, katupölystä ja muista ilman epäpuhtauksista

Suolahoidosta on erityisesti hyötyä, jos hoidettavana on:

astma
allergiat
homealtistunut
akuutti hengitysteiden sairaus
poskiontelon tulehdus
korvatulehdus
keuhkoputken tulehdus
nielutulehdus
toistuvat infektiot
heinänuha
pölyn aiheuttama tukkoisuus
ihottumat
atooppinen iho
kuiva iho
psoriasis
päänahan hilseily